Prva skola u Zoviku osnovana je 1840 god., koju su napravili franjevci i mladja je samo 17 god. od najstarije skole u Bosni i Hercegovini koja je sagradjena u Tolisi 1823 god.U toj zgradi su danas smjesteni uredi ravnatelja i tajnika, kao i jedna ucionica za informatiku na katu, a u donjem, prizemnom dijelu zgrade se nalazi:

- ucionica za predskolsko odjeljenje
- kotlovnica
- dvije manje ostave

Ta skolska zgrada, iako veoma trosna i nekvalitetno napravljena koristi se i dan danas za odrzavanje redovite nastave.U skolskom dvoristu se nalazila jos i skolska kuhinja. Medjutim, za vrijeme proteklog rata jedna veca granata pala je na nju i potpuno je unistila. Upravo zbog nedostatka porusene zgrade danas ova skola radi s nedostatkom prostora za skolsku kuhinju.U poslijeratnom razdoblju u Brcko Distriktu u osnovim skolama djeluju medjunarodne nevladine organizacije kao:

- "World Vision"
- "CIVITAS"
- "UNDP"
- "Osmijeh Gracanica"

I mnoge druge koje su pomagale i radile na razvijanju demokracije, tolerancije i ljudskih prava.Dana 10.05.2002 god. svecano je proslavljen Dan skole i dvadesetogodisnjica samostalnog rada skole u Zoviku. Iste te skolske godine nasa skola je dobila kompjutore za izvodjenje nastave Informatike, dva TV prijemnika u boji, dva videorekordera, dva kasetofona i jedan grafoskop. Skola je zu pomoc don Vitomira Zecevica do sada izdala dva broja casopisa pod nazivom "Zovicki skolarac". U njemu su objavljivani vrijedni ucenicki radovi nase skole.Duga tradicija nase skole, kao i zapazeni rezultati koji su do sada ostvareni, obvezuje danasnju strukturu nastavnog osbolja, da ulozi jos vise truda i nesebicnog rada kako bi mlade generacije mogle nastaviti dalje skolovanje s kvalitetnim temeljima osnovnog skolovanja.
 
Slike zovičke škole: (klikom povećajete sliku)
 
 
Zahvaljuejmo se direktoru škole Zovik, nastavnicima i učteljima na suradjni.
Pozdrav Team Zovičani.